Hur kom det sig?

Idén om BatteryGO föddes för lång tid sedan. Precis som många andra idéer, föddes den ur frustration. Varför var det så komplicerat för svenskar att köpa högkvalitativa batterier som de själva kunde installera och anpassa efter sina egna behov? Denna frustration drev oss till handling, och sedan 2019 har vår familj varit engagerad i att driva BatteryGO.

Vi har alltid trivts bäst när vi har varit i rörelse, oavsett om det har varit på havet eller på vägarna. Friheten att färdas oberoende av omvärlden och sätta upp läger varhelst vi önskar är det som gör oss mest glada. Vi och många andra delar denna önskan att leva på detta sätt, och därför känns det naturligt för oss att hjälpa andra att hitta en enkel och pålitlig lösning i den överväldigande djungeln av olika fabrikat, batterityper och laddningsalternativ.

Bild på familjen hammar, ägare av företaget BatteryGO som säljer och ger expertis inom litiumbatterier, LifePo4, Daly Smart BMS:r, m.m. Vi har fakta om solceller och hur man lagrar energi på ett effektivt sätt med hjälp av LifePo4 batterier.

Varför BatteryGO?

Vi har länge sökt efter högkvalitativa batterier och en pålitlig service, samtidigt som vi har känt oss rådvilla när det gäller installationen. Frågorna som har kretsat i våra tankar har varit många: Hur fungerar det i min båt eller husbil? Vilka överväganden måste jag göra? Hur kopplar jag in ett litiumbatteri med inbyggt batterihanteringssystem (BMS)? Är det nödvändigt att byta laddare? När bör jag använda en DC/DC-omvandlare? Hur samspelar det med min generator?

När vi upptäckte att svaren på våra frågor var svåra att hitta, grundade vi BatteryGO. Vårt mål var att belysa och avliva myterna samtidigt som vi erbjöd faktabaserad information och pålitliga batterier. Övergången till våra LiFePO4-batterier är enkel och kräver inte att du byter ut din generator, laddare eller många andra delar av ditt elsystem.