Om Oss

Bakgrund

Vi är en familj som har jobbat med båtel och fordonsel (Husbilar) över 30 år och litium batterier i 8 år. Gillar att vara ut i naturen om sommaren och vara så självförsörjande som möjligt.

Hur vet man vad som är bra, vad är myt och fördom, vad är rena felaktigheter om litium batterier, vad skiljer olika litium teknologier åt, vad har dem för egenskaper. Vad passar i din båt eller husbil, vad behöver man tänka på och vilka fallgropar bör man undvika? Har du frågor eller funderingar får ni gärna kontakta oss. 

Varför BatteryGo?

Vi har själva letat efter bra batterier och service, få svar på de frågor man har kring installation, hur funkar det i min båt eller husbil, vad behöver man tänka på. Hur kopplar jag in ett litiumbatteri med BMS? Behöver jag byta laddare? När ska jag använda en DC/DC? Hur fungerar det ihop med min generator? men det var inte helt enkelt. Så vi bestämde oss för att göra något åt det och startade Batterygo, för att ta dö på myterna och tillhandahålla fakta. Visa att det inte är så komplicerat med LiFePO4 batterier och att man inte behöver byta generator, laddare eller många andra delar av sitt elsystem, bara för att man byter batterier.

Vi har ägnat lång tid att hitta tillverkare med bra kvalitet och som är riktigt seriösa så att vi kan erbjuda rätt matchade och balanserade 3,2V celler som man enkelt kan bygga ihop till ett 12V, 24V, 36V, 48V batteri som skyddas av en kvalitets BMS.

Det finns många bra lösningar och många seriösa batteritillverkare, men tyvärr också en överväldigande del som inte är seriösa och tillverkar rent ut sagt riktigt dåliga batterier.

Anledningen till att det är så, är att det inte är så lätt att kontrollera kvalitén och kapaciteten på ett batteri. Det är enkelt att mäta hur många volt man har, men amper (kapaciteten) att batteriet verkligen levererar det som står på kräver lite mer kunskap, utrustning och tid.

Om vi tittar på ett Litiumbatteri (LiFePO4) så är det väldigt lätt att ”gömma” ingående komponenter i batteriet och för att se vad som finns i måste man bryta upp batterilådan och kolla, vilket i många fall gör batteriet obrukbart.

Om du skulle öppna LiFePO4 batteriet från några av dem stora kvalitets batteritillverkarna, så skulle du i många fall hitta exakt samma celler och BMSer som du ser här på BatteryGo.

Vi vill erbjuda så bra kvalitet som möjligt till ett bra pris, i många fall mer än 50% lägre kostnad. 

Det finns otroligt många fördelar med våra LiFePO4 batterier vilket ni kan läsa om under ”Övergripande information om LiFePO4”, men det finns också ett par saker man ha koll på.