Om Oss

Bakgrund

Vi är en familj som har jobbat med båtar och fordon över 30 år och gillar att vara ut i naturen om sommaren och vara så självförsörjande så mycket som möjligt.

Hur vet man vad som är bra, vad är myt och fördom, vad är rena felaktigheter om litium batterier, vad skiljer olika litium teknologier åt, vad har dem för egenskaper, vilken teknologi passer bäst för det användningsområdet jag ska använda dem till?

Vi har själva letat efter bra batterier och det var inte helt enkelt. Så vi bestämde oss för att göra något år det och startade Batterygo, för att ta dö på myterna och tillhandahålla fakta. Visa att det inte är så komplicerat med LiFePO4 batterier och att man inte behöver byta generator, laddare eller många andra delar av sitt elsystem, bara för att man byter batterier.

 

Varför BatteryGo?

Vi har ägnat lång tid att hitta tillverkare med bra kvalitet och som är riktigt seriösa så att vi kan erbjuda rätt matchade och balanserade 3,2V celler som man enkelt kan bygga ihop till ett 12V, 24V, 36V, 48V batteri som skyddas av en kvalitets BMS.

Det finns många bra lösningar och många seriösa batteritillverkare, men tyvärr också en överväldigande del som inte är seriösa och tillverkar rent ut sagt riktigt dåliga batterier.

Anledningen till att det är så, är att det inte är så lätt att kontrollera kvalitén och kapaciteten på ett batteri. Det är enkelt att mäta hur många volt man har, men amper (kapaciteten) att batteriet verkligen levererar det som står på kräver lite mer kunskap, utrustning och tid.

Om vi tittar på ett Litiumbatteri (LiFePO4) så är det väldigt lätt att ”gömma” ingående komponenter i batteriet och för att se vad som finns i måste man bryta upp batterilådan och kolla, vilket i många fall gör batteriet obrukbart.

Om du skulle öppna LiFePO4 batteriet från några av dem stora kvalitets batteritillverkarna, så skulle du i många fall hitta exakt samma celler och BMSer som du ser här på BatteryGo.

Vi vill erbjuda så bra kvalitet som möjligt till ett bra pris, i många fall mer än 50% lägre kostnad. 

Det finns otroligt många fördelar med våra LiFePO4 batterier vilket ni kan läsa om under ”Övergripande information om LiFePO4”, men det finns också ett par saker man ha koll på.